Rugpijn massage

De rug vraagt vrijwel altijd de meeste aandacht bij een massage. Een rug heeft veel te verduren tijdens een (werk)dag.

4 Op de 5 volwassenen heeft soms of regelmatig rugklachten. Dit kan komen door een verkeerde (zit/slaap)houding, overbelasting, maar ook door bv stress.
In deze verdiepings massage cursus leer je 22 speciale rugpijn technieken en zorgen we dat de rug, heupen en spieren losser worden, zodat er meer ruimte komt, men soepeler wordt en de extra doorbloeding helend zal werken. Er wordt aandacht besteedt aan lage rugpijn en hoge rugpijn, maar de massage kan ook helend werken als het bv regelmatig ‘in je rug schiet’ halverwege.

De rugpijn technieken zijn vrij stevig,  een goede fysieke conditie om deel te nemen is aan te raden. Tijdens de cursus bespreken we kort verschillende rugklachten, en gaan we vooral veel in de praktijk brengen op elkaar, geef je feedback aan elkaar, en krijg je veel persoonlijke aandacht zodat je de technieken goed in de vingers krijgt.

Het heeft de voorkeur dat je ervaring of feeling voor massage hebt. Je kunt ook meedoen als je (werk)ervaring met het menselijk lichaam hebt.

–  Data en tijd: volgt in het najaar van 10.00 uur tot ± 16.30 uur.
–  Locatie: De Boeddhaboom in Hellevoetsluis
–  Kosten: 95,-
–  Inclusief: massage-olie, syllabus, koffie, thee en een certificaat.
–  De cursus vind doorgang bij 4 deelnemers.

Heb je interesse of vragen kun je mailen naar info@soulshine-trainingen.nl
Aanmelden kan via het aanmeldformulier.


Er zijn 3 levels waarin je het hele lichaam leert masseren, en een aantal deelmassages voor verdieping op specifieke gebieden.
Deelmassage cursussen kunnen ook worden gevolgd zonder level 1, 2 en 3. Er zullen ook steeds andere technieken worden aangeleerd.


Op dit moment zijn er de trainingen en cursussen gepauzeerd voor enige tijd.
Ik ga een tijdje in rust en ontspanning, om inspiratie op te doen voor nieuwe prachtige trainingen.

Heb je interesse in een bepaalde training? Meld je dan hier aan. Er wordt contact met je opgenomen zodra er weer data gepland gaan worden.

Comments are closed